Składniki
80 dag prawdziwków i kurek (po 40 dag)
2 cebule
2 ząbki czosnku
pęczek dymki
30 dag papryki (czerwona, żółta, zielona)
25 dag fasolki szparagowej (zielonej)
3 łyżki masła
łyżeczka curry
łyżeczka mąki
szklanka śmietany
łyżka sosu sojowego
łyżka miodu
łyżka oleju
sól
pieprz
Wykonanie
Grzyby czyścimy, kroimy na kawałki. Cebule i czosnek obieramy i siekamy. Papryki kroimy wzdłuż, usuwamy środki z pestkami, płuczemy i wraz z dymką kroimy na kawałki. Oczyszczoną fasolkę wrzucamy do wrzącej, posolonej wody i gotujemy przez 3 minuty. Odcedzamy.
Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na szklisto czosnek i cebulę. Dokładamy grzyby i mieszając, smażymy razem ok. 10 minut. Następnie oprószamy je curry i mąką, i zasmażamy.