Pasta z wędzonego halibuta i awokado

Kategoria: Przekąski
Autor: Grębocka Mirosława
Data: 19-07-2012 r.

Przewagą dań robionych od podstaw jest to, że wiemy co jemy. Pasta z wędzonego halibuta w proponowanej wersji jest nieporównywalnie lepsza od past gotowych. Nie można przejść obok niej obojętnie. Ciekawe połączenie smaków – wędzona ryba, awokado, serek homogenizowany – zaspokoi najbardziej wymagających.

Składniki

wędzony halibut
1½ dojrzałego awokado
20 dag serka homogenizowanego
jajko ugotowane na twardo
pęczek szczypiorku
ząbek czosnku
3 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz

Wykonanie

Halibuta obieramy ze skóry, oczyszczamy z ości i rozdrabniamy w miseczce widelcem. Obrane awokado kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę. Miąższ kropimy sokiem z cytryny, rozgniatamy, przekładamy do ryby i ucieramy na gładko.

 

Do masy dodajemy serek, posiekane jajko oraz szczypiorek. Doprawiamy zmiażdżonym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Składniki dokładnie mieszamy. Pastę wstawiamy na około 30 min. do lodówki. Podajemy jako dodatek do pieczywa. Bardzo dobrze smakuje z chrupkim chlebkiem.


Zobacz także:

Grębocka Mirosława

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Mądra pochwała, twórcza krytyka

pobierz

Jak nauczyć dziecko dbania o porządek

pobierz

Ziołowa apteczka

pobierz

Zdrowy kręgosłup i stawy

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [docId] => 28550 )
Array ( [docId] => 28550 )