Tatar z łososia z ogórkami i cebulą

Autor: Chrapek Radosław
Data: 28-10-2012 r.

Tatar można przygotować z mięsa wołowego, jak i ryby. Najbardziej jednak lubię tatar z łososia. Podany na chlebie żytnim smakuje po prostu niewiarygodnie. Jest on wręcz banalny w przygotowaniu. Na prawdę polecam.

Składniki:

  • 30 dag filetu z łososia
  • 1 cebula
  • 3 ogórki kiszone lub konserwowe
  • 2 łyżki musztardy
  • 1-2 łyżki octu ( może być winny )
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek Extra Virgin
  • mielony czarny pieprz
  • sól


Wykonanie:

Filet z łososia należy umyć pod bieżącą wodą i jeżeli ma on skórę, to ściągamy ją. Następnie siekamy go ostrym nożem bardzo drobno. Później dodajemy posiekaną cebulę oraz pokrojone drobno ogórki kiszone lub konserwowe.

Dokładnie mieszamy i łączymy masę rybna razem z musztardą, octem i oliwa z oliwek. Doprawiamy do smaku solą oraz mielonym czarnym pieprzem. Podajemy od razu, najlepiej na chlebie wieloziarnistym.


Zobacz także:

Chrapek Radosław

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Mądra pochwała, twórcza krytyka

pobierz

Jak nauczyć dziecko dbania o porządek

pobierz

Ziołowa apteczka

pobierz

Zdrowy kręgosłup i stawy

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [docId] => 28584 )
Array ( [docId] => 28584 )