Szybkie hot-dogi z ciasta francuskiego

Kategoria: Wypieki wytrawne
Autor: Giruć Katarzyna
Data: 27-06-2012 r.

Szykuje się spontaniczna wycieczka rowerowa? Jak ekspresowo przygotować coś do jedzenia, żeby uniknąć głodu, czy zapychania się chipsami? Dobrym pomysłem będzie wykorzystanie ciasta francuskiego i przygotowanie szybkich hot-dogów.

Składniki

opakowanie ciasta francuskiego
4 parówki
starty ser żółty
pieprz, czerwona papryka w proszku
ulubione zioła, np. oregano, zioła prowansalskie (opcjonalnie)

Wykonanie

Ciasto francuskie dzielimy na małe kwadraty (o boku odpowiadającym długości przekrojonej na pół parówki). Wszystkie parówki dzielimy na pół. Każdą połówkę parówki zawijamy w ciasto tworząc rulon. Po wierzchu posypujemy startym serem i ulubionymi przyprawami.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180-186 st. C na ok. 20-30 min. (aż się zarumienią). Przekąska jest smaczna zarówno na zimno, jak i na ciepło.

Takie szybkie hot-dogi mogą sprawdzić się również jako przekąska na spotkaniu w gronie znajomych.

Giruć Katarzyna

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Mądra pochwała, twórcza krytyka

pobierz

Jak nauczyć dziecko dbania o porządek

pobierz

Ziołowa apteczka

pobierz

Zdrowy kręgosłup i stawy

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [docId] => 28653 )
Array ( [docId] => 28653 )