Wszystkie artykuły
Kuchenne pogotowie 08.06.2012
Co zrobić gdy przypali się mięsoPrzypaliło Ci się mięso, sos jest zbyt wodnisty, przesoliłaś zupę, nie wiesz jak przechowywać żywność? Oto kilka pożytecznych wskazówek co robić w powyższych sytuacjach. Gotowanie, smażenie
Papierowy filtr do kawy, który normalnie umieszczasz w ekspresie przelewowym jest doskonały (a nawet lepszy od zwykłego ręcznika kuchennego czy papieru śniadaniowego) do odsączania nadmiaru ...
Kuchenne pogotowie 08.06.2012
Praktyczne wskazówki jak korzystać z lodówki i zamrażarkiSzacuje się, że aż około 98% gospodarstw domowych w Polsce posiada lodówkę, trochę mniej zaś zamrażarkę. To jasne jak słońce, iż te urządzenia AGD są niezbędnym elementem w prawie każdym mieszkaniu. Czy jednak na pewno wiemy jak właściwie ich używać, aby w pełni korzystać z zalet jakie nam oferują? Właściwa temperatura w lodówceAby lodówka dobrze funkcjonowała, utrzymuj ...