Wszystkie artykuły

    Kuchenne pogotowie 08.06.2012
    Co zrobić gdy przypali się mięso
    Przypaliło Ci się mięso, sos jest zbyt wodnisty, przesoliłaś zupę, nie wiesz jak przechowywać żywność? Oto kilka pożytecznych wskazówek co robić w powyższych sytuacjach. Gotowanie, smażenie Papierowy filtr do kawy, który normalnie umieszczasz w ekspresie przelewowym jest doskonały (a nawet lepszy od zwykłego ręcznika kuchennego czy papieru śniadaniowego) do odsączania nadmiaru ...

    Kuchenne pogotowie 08.06.2012
    Praktyczne wskazówki jak korzystać z lodówki i zamrażarki
    Szacuje się, że aż około 98% gospodarstw domowych w Polsce posiada lodówkę, trochę mniej zaś zamrażarkę. To jasne jak słońce, iż te urządzenia AGD są niezbędnym elementem w prawie każdym mieszkaniu. Czy jednak na pewno wiemy jak właściwie ich używać, aby w pełni korzystać z zalet jakie nam oferują? Właściwa temperatura w lodówceAby lodówka dobrze funkcjonowała, utrzymuj ...