Wszystkie artykuły

    Mięsa 04.06.2012
    Kotlety z karkówki
    Bywają takie okazje, jak na przykład urodziny męża, kiedy chcemy przygotować coś naprawdę extra. Płeć męska z reguły należy do smakoszy konkretów, więc soczysta porcja mięsa i kufel piwa z pieczonymi ziemniakami to coś odpowiedniego na taką okazję. Jako dodatek możemy pokusić się o roszponkę z pomidorkami koktajlowymi i oliwą czosnkową.Składniki 1 kg niezbyt tłustej karkówki2 ...

    Mięsa 04.06.2012
    Boczek pieczony faszerowany
    Co prawda jest to przysmak wysokokaloryczny, ale od czasu do czasu możemy sobie na niego pozwolić. Ułożone na półmisku plastry aromatycznego boczku przybrane zieleniną i krążkami pomidorów od razu sprawiają, że poczujemy się głodni. Żaden mężczyzna nie przejdzie obok takiego specjału obojętnie.Składniki płat chudego, cienkiego, świeżego boczku (do 50 dag)2 duże cebuleszklanka ...

    Mięsa 30.05.2012
    Kotlety mielone nadziewane
    Każdy lubi niespodzianki. Wszelkie dania podawane z nadzieniem budzą ciekawość co jest w środku i jak smakuje. Myślę, że tak samo będzie z przepisem na proponowane przeze mnie kotlety z nadzieniem. Niewiele więcej pracy niż ze zwykłymi kotletami a zawsze to miła odmiana.Składniki 50 gad mielonego mięsa wołowo-wieprzowegoczubata łyżka tartej bułki1/2 szklanki mlekajakobiałkocebula6 ...

    Mięsa 30.05.2012
    Drobiowe świderki
    Często słyszę z ust moich bliskich: „Znudziły nam się”. No właśnie – znudziły się pospolite schabowe, kotlety de volaille, kurczak z rożna. W poszukiwaniu nowych smaków znalazłam nowy sposób przyrządzania mięsa – mianowicie w formie świderków. W zaprawie z miodu, imbiru, wina i czosnku – mmmmm… pycha!Składniki 2 duże filety z piersi z kurczaka lub 80 dag filetów z piersi ...