Składniki
herbatniki
masa krówkowa (masa kajmakowa - można ją kupić w puszce)
krem śmietankowy lub krem waniliowy do tortów
0,5 l śmietany 30%
2 szt. śmietan-fix
mleko do przygotowania kremu
Wykonanie
Przygotowujemy formę i wykładamy ją herbatnikami. Masę kajmakową (masę krówkową) podgrzewamy do tego momentu, kiedy zrobi się płynna i można będzie ją łatwo rozprowadzić po herbatnikach.
Następnie przygotowujemy krem do tortów (najlepiej zgodnie z przepisem na opakowaniu). Ciepłą masę kajmakową rozsmarowujemy na herbatnikach i przykrywamy drugą warstwą herbatników. Teraz na herbatniki rozprowadzamy krem do tortów i znowu przykrywamy herbatnikami.
Ubijamy śmietanę i dodajemy do niej dwa opakowania śmietan-fix z dodatkiem cukru pudru. Tak przygotowaną śmietanę rozprowadzamy na wierzchu naszego deseru i przykrywamy już ostatnią warstwą herbatników.