Kontrola w zakładzie produkcyjnym – jakie masz uprawnienia i obowiązki

Kategoria: Firma
Data: r.

Przedsiębiorca działający na rynku spożywczym może zostać poddany kontroli na każdym etapie produkcji, przetwarzania i dystrybucji żywności oraz produktów zwierzęcych. Kontroli mogą dokonać m.in. organy Inspekcji Sanitarnej oraz Inspekcji Weterynaryjnej, Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych oraz Inspekcji Handlowej. Doświadczenie pokazuje, że każdy element łańcucha produkcji żywności może mieć potencjalny wpływ na bezpieczeństwo żywności. Z tego powodu na każdym jej etapie trzeba zadbać o spełnienie wielu rygorystycznych wymogów, a co za tym idzie – być gotowym na kontrole ze strony odpowiednich organów. Jeżeli jesteś odpowiedzialny za bezpieczeństwo żywności sprawdź, jak przygotować się do kontroli w zakładzie i jakie masz uprawnienia i obowiązki z tym związane. Importujesz żywność? Dowiedz się, co musisz zrobić przed zamówieniem towaru, aby mieć pewność, że deklaracja zgodności opakowania podana przez producenta spełnia normy UE.

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Jak zatrzeć ślady po przeglądaniu Internetu?

pobierz

Wzór Polityki Bezpieczeństwa w ochronie danych osobowych

pobierz

Konfiguracja bezpieczeństwa. Windows 10

pobierz

10 sprytnych trików na szybkie obliczenia w Excelu

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [idEbook] => 937 [tagname] => kontrola-w-zakladzie-produkcyjnym-jakie-masz-uprawnienia-i-obowiazki )
Array ( [idEbook] => 937 [tagname] => kontrola-w-zakladzie-produkcyjnym-jakie-masz-uprawnienia-i-obowiazki )