Dobrowolnie, ale nie dowolnie

Kategoria: Firma
Data: r.

Doświadczenie pokazuje, że wielu producentów przekazuje dobrowolne informacje na temat żywności w sposób niejasny i wprowadzający konsumenta w błąd. Podawanie informacji na produktach żywnościowych powinno służyć ochronie zdrowia i interesów konsumentów i zapewniać im możliwość dokonywania świadomych wyborów, zgodnych z ich wymaganiami i preferencjami, a także  bezpieczne stosowanie żywności. Kiedy można użyć sformułowania naturalny, domowy, czy bez konserwantów? Czy dobrowolne określenia mogą być stosowane dowolnie? Sprawdź, jakie konsekwencje grożą Ci, jeśli nieprawidłowo zastosujesz dobrowolne określenia na etykiecie.

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Jak zatrzeć ślady po przeglądaniu Internetu?

pobierz

Wzór Polityki Bezpieczeństwa w ochronie danych osobowych

pobierz

Konfiguracja bezpieczeństwa. Windows 10

pobierz

10 sprytnych trików na szybkie obliczenia w Excelu

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [idEbook] => 990 [tagname] => dobrowolnie-ale-nie-dowolnie )
Array ( [idEbook] => 990 [tagname] => dobrowolnie-ale-nie-dowolnie )

Array ( [idEbook] => 990 [tagname] => dobrowolnie-ale-nie-dowolnie )