Bezpieczna praca w zakładach przetwórstwa mleka

Kategoria: BHP
Data: r.

Przetwarzanie mleka i jego pochodnych wiąże się ze szczególnymi wymogami w zakresie technicznego bezpieczeństwa pracy. Zatrudniony, który ma bezpośrednią styczność z przetwarzanymi surowcami, a ma uszkodzony naskórek dłoni, nie powinien być dopuszczony do pracy. Należy przyjąć, że pracownik z własnej inicjatywy powinien powstrzymać się od pracy, jeżeli skóra jego dłoni jest uszkodzona.

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Poznaj skuteczne sposoby zmniejszania ryzyka wypadków przy pracach na wysokości

pobierz

Odpowiedzialność za uchybienia w zakresie szkoleń bhp

pobierz

5 praktycznych przykładów omawiania bezpieczeństwa pożarowego w ramach szkoleń bhp ułatwi Ci przygotowanie szkolenia

pobierz

Ryzyko zawodowe a ergonomia stanowisk pracy

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [idEbook] => 928 )
Array ( [idEbook] => 928 )