Gastronomia podczas EURO
Każdy ze stadionów wybudowanych w Polsce na Mistrzostwa Europy posiada dobrze rozbudowane zaplecze gastronomiczne.
Na Stadionie Miejskim we Wrocławiu na kibiców czeka Sport Bar, kuchnie cateringowe oraz kioski gastronomiczne z różnorodnym asortymentem serwowanych dań.
W Warszawie na Stadionie Narodowym fani piłkarskich emocji będą mogli posilić się w czterech restauracjach oraz trzydziestu stoiskach gastronomicznych.
Kibice, których dopadnie głód na stadionie PGE Arena w Gdańsku będą mogli go zaspokoić w jednym z dwudziestu czterech punktów gastronomicznych, a na uczestników meczów na poznańskim Stadionie Miejskim czeka bar, dwie restauracje, kawiarnie oraz dwadzieścia siedem punktów gastronomicznych.
Stadionowe menu
Na stadion nie wejdziemy z własnym jedzeniem oraz napojami. Pozostaje nam jedynie korzystanie z usług punktów gastronomicznych znajdujących się na terenie danego obiektu.
Co znajdziemy w ich ofertach? Od tradycyjnych hot dogów, kebabów, kiełbas z grilla oraz zapiekanek, poprzez obowiązkowe fast foody i napoje gazowane, po wyszukane dania restauracyjne.
Na żaden stadion nie można wnosić napojów alkoholowych. Na terenie obiektu będzie można zakupić i spożyć piwo zawierające nie więcej niż 3,5% alkoholu i to jedynie w specjalnie do tego wyznaczonych strefach, głównie w punktach gastronomicznych.