Roladki z pieczarkami

Kategoria: Grzyby
Autor: Chrapek Radosław
Data: 28-08-2012 r.

Roladki z pieczarkami są chyba najlepszą potrawą na niedzielny obiad. Są na prawdę wspaniałe. Pieczarkowy farsz powoduje, że roladki mają niepowtarzalny smak. Przepis jest dosyć prosty. Na pewno nie pożałujesz, kiedy je przyrządzisz.

Składniki:

1 kg mięsa wieprzowego beż kości ( najlepiej schabu lub szynki )
25 dag pieczarek
1 cebula
10 dag tłuszczu
1 łyżka maki krupczatki
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
sól
mielony czarny pieprz

Wykonanie:

Dobrze umyte pieczarki należy bardzo drobno pokroić. Następnie na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy cebulę i dodajemy pokrojone pieczarki. Pod koniec smażenia solimy do smaku.

Mięso kroimy w cieniutkie plasterki i każdy mocno rozbijamy na desce ( powinny być dosyć cienkie ). Każdy plaster mięsa doprawiamy solą, pieprzem i na środku każdego kładziemy część pieczarek. Mięso zwijamy w kształt roladki. Później każdą roladkę obtaczamy w mące, w  jajku i na końcu w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Roladki możemy serwować polane sosem grzybowym, kluseczkami oraz kapustą czerwoną.

Chrapek Radosław

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Mądra pochwała, twórcza krytyka

pobierz

Jak nauczyć dziecko dbania o porządek

pobierz

Ziołowa apteczka

pobierz

Zdrowy kręgosłup i stawy

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [docId] => 35938 )
Array ( [docId] => 35938 )