Składniki
8 dojrzałych pomidorów
8 liści sałaty
natka pietruszki
4 małe jajka ugotowane na twardo
Farsz:
puszka kukurydzy w zalewie
duży ząbek czosnku
płaska łyżka posiekanych korniszonów
czubata łyżka posiekanych marynowanych grzybów
1/2 szklanki majonezu
łyżka zieleniny
Wykonanie
Z pomidorów ścinamy wierzch i łyżeczką usuwamy miąższ i pestki. Przygotowane wnętrza lekko oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy w chłodne miejsce. W tym czasie zabieramy się za przygotowanie farszu. Zaczynamy od posiekania jajek, które łączymy z odsączoną kukurydzą, posiekanymi korniszonami, grzybkami, zieleniną i posiekanym czosnkiem. Do całości dodajemy majonez i do smaku lekko doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy schłodzone pomidory. Na wierzchu układamy kompozycję z natki pietruszki.