Surówka z selerów, jabłek i orzechów

Kategoria: Warzywa
Autor: Grębocka Mirosława
Data: 30-05-2012 r.

Obiad i znowu rozmyślanie jaka surówka. Wystarczy trochę pokombinować – seler, jabłka, orzechy i pyszny dodatek gotowy. Smak orzechów świetnie komponuje się z selerem. Jak zostanie coś po obiedzie, gwarantuję, że szybko zniknie na podwieczorek. Dla lubiących ananasy, proponuję wersję wzbogaconą. Polecam oczywiście z kawałkami świeżego owocu.

Składniki

15 dag selerów
połówka cytryny
25 dag jabłek
5 dag orzechów włoskich
1/8 l majonezu
łyżeczka siekanej natki pietruszki

Wykonanie

Selera myjemy i ścieramy na tarce o drobnych otworach – całość skrapiamy wyciśniętym sokiem z cytryny. Dodajemy jabłka pokrojone w kostkę i zmielone orzechy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem.

 

Jeśli mamy ochotę na lżejszą wersję, majonez możemy zastąpić jogurtem naturalnym.

Grębocka Mirosława

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Mądra pochwała, twórcza krytyka

pobierz

Jak nauczyć dziecko dbania o porządek

pobierz

Ziołowa apteczka

pobierz

Zdrowy kręgosłup i stawy

pobierz

Polecane artykuły

Polecamy kancelarię:

Array ( [docId] => 28623 )
Array ( [docId] => 28623 )

Array ( [docId] => 28623 )