Dietetyczne ciasteczka owsiane z cynamonem

Kategoria: Desery i ciasta
Autor: Błachnio Patrycja
Data: 19-06-2012 r.

Spośród wszystkich zbóż, ziarno owsa jest nie tylko najbogatsze w białko, ale zawiera także najwięcej błonnika. Jest źródłem magnezu, żelaza i witamin, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Składniki

szklanka płatków owsianych

szklanka otrębów pszennych

szklanka rodzynek

szklanka mąki

jajko kurze (lub 4 przepiórcze)

szklanka soku jabłkowego (najlepiej świeżo wyciśniętego)

1/4 szklanki oleju lub oliwy

łyżeczka proszku do pieczenia

4 łyżeczki cynamonu

Wykonanie

Do jednej miski wsypujemy sypkie produkty: płatki, mąkę z proszkiem do pieczenia, posiekane rodzynki oraz cynamon. W drugiej misce mieszamy: jajko, olej oraz sok, a następnie dodajemy wymieszane sypkie produkty. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Na blaszce rozkładamy papier do pieczenia. Ciasteczka nakładamy łyżką. Pieczmy w 200°C ok 10-15 minut.

Błachnio Patrycja

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Mądra pochwała, twórcza krytyka

pobierz

Jak nauczyć dziecko dbania o porządek

pobierz

Ziołowa apteczka

pobierz

Zdrowy kręgosłup i stawy

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [docId] => 28275 )
Array ( [docId] => 28275 )