Mus ananasowy

Kategoria: Desery i ciasta
Autor: Grębocka Mirosława
Data: 04-06-2012 r.

Obiad bez deseru to nie obiad. Niestety bardzo często brakuje nam pomysłu na jego przyrządzenie. No i zazwyczaj potrzeba wielu składników. Jednak nie tym razem. Jeśli mamy w domu puszkę ananasa w 15 minut przygotujemy lekki i smaczny mus. A jeśli wzbogacimy go bitą śmietaną – to już w ogóle gratka.

Składniki

puszka ananasów w plastrach
szklanka śmietany kremowej
rurki waflowe do dekoracji

Wykonanie

Ananasy lekko odsączamy z soku, przekładamy do malaksera i rozbijamy na puszysty mus. Gdy będzie zbyt ścisły, dodajemy łyżkę soku. Gotowy wykładamy do pucharków, wstawiamy do lodówki, dobrze schładzamy. Przed podaniem ubijamy śmietanę i nakładamy na porcje musu. Dekorujemy rurkami waflowymi.

 

Idealny na upalne dni.

Grębocka Mirosława

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Mądra pochwała, twórcza krytyka

pobierz

Jak nauczyć dziecko dbania o porządek

pobierz

Ziołowa apteczka

pobierz

Zdrowy kręgosłup i stawy

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [docId] => 28260 )
Array ( [docId] => 28260 )

Array ( [docId] => 28260 )