Naleśniki po tajsku

Kategoria: Desery i ciasta
Autor: Grębocka Mirosława
Data: 04-06-2012 r.

Kiedy znudzą się nam zwykłe naleśniki z dżemem, zachęcam do wypróbowania wersji z wiórkami kokosowymi. Jest to bardzo prosty i pyszny deser. Idealnie pasuje na letnie pogaduszki przy kawie. Okazało się, że smakuje również dzieciom, które przeważnie nie przepadają za wiórkami kokosowymi.

Składniki

szklanka mąki
5 dag wiórków kokosowych
4 jajka
10 dag cukru pudru
szklanka mleka
szczypta soli
oliwa lub olej do smażenia

Wykonanie

Wiórki kokosowe gotujemy z mlekiem i zostawiamy na pół godziny. Następnie je miksujemy. Mąkę, jajka, cukier i sól mieszamy z masą kokosową i ubijamy na jednolitą masę. Pozostawiamy na pół godziny. Następnie smażymy jak tradycyjne naleśniki na małej patelni - mogą być nieco grubsze.

Podajemy je jako deser. Idealnie komponują się z lodami malinowymi.

Grębocka Mirosława

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Mądra pochwała, twórcza krytyka

pobierz

Jak nauczyć dziecko dbania o porządek

pobierz

Ziołowa apteczka

pobierz

Zdrowy kręgosłup i stawy

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [docId] => 28256 )
Array ( [docId] => 28256 )

Array ( [docId] => 28256 )