Przekładaniec budyniowy, to ciasto, za którym najbardziej przepada chyba moja babcia. Jest na prawdę wyborny. Prezentuje się równie wspaniale. Kiedy go przygotujesz, to twoja rodzina może być nim zaskoczona. Po prostu nie może ci nie wyjść. Na prawdę polecam.
Składniki:
1/3 kostki masła lub margaryny PALMY
3 łyżki cukru kryształu
1 szklanka mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
2 jajka
1 budyń śmietankowy
1 budyń czekoladowy
2 serki waniliowe
Wykonanie:
Masło lub margarynę należy utrzeć na puszystą masę razem z cukrem kryształem oraz jednym jajkiem. Przesianą mąkę wymieszać razem z kakao, proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać.
Tak przygotowane ciasto wykładamy na dobrze wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą tortownicę. Budyń śmietankowy ugotować według przepisu na opakowaniu i gorący wylać ostrożnie na ciasto w tortownicy. Następnie budyń czekoladowy wsypać do serków, dodać jedno jajko i dokładnie wymieszać. Tak przygotowany budyń wykładamy na budyń śmietankowy. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i pieczemy około 40 minut.