Składniki
0,5 g mięsa wołowo-wieprzowego
warzywa: pomidor, świeży ogórek, cebula, zielona sałata
1 jajko
natka pietruszki
biała cebula
papryczka chilli
musztarda Dijon
przyprawy: sól, pieprz, mielona papryka, kumin
Przygotowanie
Do miski wkładamy 0,5 g mięsa wołowo-wieprzowego, wbijamy 1 jajko, dodajemy garść posiekanej natki pietruszki i dużą garść posiekanej drobno białej cebuli. Dodajemy posiekaną papryczkę chilli i łyżkę musztardy Dijon. Przyprawiamy solą, pieprzem, łyżeczką czerwonej słodkiej, mielonej papryki, łyżeczką kuminu.
Na osobnym talerzu układamy pokrojone warzywa: pomidora w cząstkach, świeżego ogórka w plasterkach, plastry cebuli, zieloną sałatę.