Grillowane warzywa

Kategoria: Grill
Autor: Giruć Katarzyna
Data: 27-04-2012 r.

Wiosna i lato to doskonały okres na grillowanie. W czasie przyjęcia na świeżym powietrzu każdy ma możliwość popisania się swoim kunsztem kulinarnym i zaproponowania czegoś pysznego, np. z warzyw.

Składniki

cukinia
bakłażan
cebula
papryka
oliwa
czosnek
sól
pieprz
zioła: listki oregano, gałązki rozmarynu, estragon

Wykonanie

Na tackach skropionych oliwą układamy ulubione warzywa: plastry cukinii, plastry bakłażana, cebulę, kawałki papryki. Warzywa skrapiamy oliwą, posypujemy solą morską i pieprzem.

Pomiędzy i na warzywa układamy świeże zioła: listki oregano, gałązki rozmarynu, estragon oraz nieobrane ale zmiażdżone ząbki czosnku. Ewentualnie możemy świeże zioła zastąpić suszonymi np. ziołami prowansalskimi.

Giruć Katarzyna

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Mądra pochwała, twórcza krytyka

pobierz

Jak nauczyć dziecko dbania o porządek

pobierz

Ziołowa apteczka

pobierz

Zdrowy kręgosłup i stawy

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [docId] => 28402 )
Array ( [docId] => 28402 )

Array ( [docId] => 28402 )