Kaszanka z grilla

Kategoria: Grill
Autor: Grębocka Mirosława
Data: 29-06-2012 r.

Ostatnio miałam okazję uczestniczyć w grillu studenckim jako starszy gość. Moja córka chciała przygotować coś smakowitego ale na studencką kieszeń. Przyznam, że na widok sera i jabłka w towarzystwie kaszanki miałam mieszane uczucia. Okazało się jednak, że to był strzał w dziesiątkę. Minęły już dwa tygodnie a ja jeszcze nie zapomniałam doskonałego smaku kaszanki.

Składniki

4 kaszanki
2 cebule
2 jabłka
2 plastry sera żółtego
przyprawa grillowa
folia do zawinięcia

Wykonanie

Każdą kaszankę nacinamy wzdłuż. W nacięcie wkładamy po pół plastra sera. Cebule i jabłka kroimy w kostkę. Kaszankę pojedynczo układamy na folii i w zagłębienie układamy najpierw cebulę, potem jabłko. Posypujemy przyprawą grillową i zawijamy. Zawinięte pakunki układamy na ruszcie z grilla i pieczemy.

Jako dodatek warto zrumienić na grillu kilka kromek chleba.

Grębocka Mirosława

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Mądra pochwała, twórcza krytyka

pobierz

Jak nauczyć dziecko dbania o porządek

pobierz

Ziołowa apteczka

pobierz

Zdrowy kręgosłup i stawy

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [docId] => 28408 )
Array ( [docId] => 28408 )