Ostatnio miałam okazję uczestniczyć w grillu studenckim jako starszy gość. Moja córka chciała przygotować coś smakowitego ale na studencką kieszeń. Przyznam, że na widok sera i jabłka w towarzystwie kaszanki miałam mieszane uczucia. Okazało się jednak, że to był strzał w dziesiątkę. Minęły już dwa tygodnie a ja jeszcze nie zapomniałam doskonałego smaku kaszanki.
Składniki
4 kaszanki
2 cebule
2 jabłka
2 plastry sera żółtego
przyprawa grillowa
folia do zawinięcia
Wykonanie
Każdą kaszankę nacinamy wzdłuż. W nacięcie wkładamy po pół plastra sera. Cebule i jabłka kroimy w kostkę. Kaszankę pojedynczo układamy na folii i w zagłębienie układamy najpierw cebulę, potem jabłko. Posypujemy przyprawą grillową i zawijamy. Zawinięte pakunki układamy na ruszcie z grilla i pieczemy.
Jako dodatek warto zrumienić na grillu kilka kromek chleba.