To błąd, który jednak łatwo można naprawić. Spróbujcie wymieszać kawior z naturalnym jogurtem, a na wierzch dać świeży, starty ogórek. Coś pomiędzy zdrowym koktajlem warzywnym a mizerią. Jeśli jeszcze podasz go w dużych, eleganckich kieliszkach, to niecodzienne połączenie wprawi w zachwyt twoich biesiadników!
Składniki
500 ml naturalnego jogurtu (ewentualnie może być kefir wymieszany pół na pół z gęstą śmietaną)
100 g czarnego kawioru
2 świeże ogórki
oliwa z oliwek extra vergine
sól, świeżo zmielony pieprz
kilka listków świeżej mięty
Wykonanie
Przelej jogurt do miski i ubij go przez 30 sekund mikserem, aby był puszysty. Jeśli wykorzystujesz kefir i śmietanę, najpierw wymieszaj je łyżką, a potem także ubij mikserem. Odłóż 2 łyżeczki kawioru do dekoracji pucharków, resztę zaś delikatnie wymieszaj łyżką z jogurtem (czarne ziarenka będą z nim bardzo ładnie kontrastowały). Dodaj 2-3 łyżki oliwy z oliwek i wszystko starannie wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem do smaku.