Pikantny przekładaniec serowy

Kategoria: Przekąski
Autor: Grębocka Mirosława
Data: 30-05-2012 r.

Zimna przekąska idealna na okolicznościowe imprezy jak na przykład: urodziny, przyjęcie czy też weekendowy piknik. Jak się domyślacie, jest to unowocześniona wersja pospolitych koreczków, które - jak wiemy - świetnie sprawdzają się na takich uroczystościach. Są szczególnie poszukiwane, by przegryźć toastowy kieliszek.

Składniki

8 średniej grubości plasterków sera
4 okrągłe plastry kiełbasy
4 plasterki świeżego ogórka
łyżka pasty pomidorowej
łyżka gęstej, kwaśnej kremówki
łyżka posiekanego koperku
pomidor i zielenina do przybrania

Wykonanie

Pomiędzy plasterki sera wkładamy plaster wędliny i ogórka, lekko uciskamy. Wierzch smarujemy pastą pomidorową i przybieramy dekoracyjnie dużym kleksem śmietany wymieszanej z koperkiem. Podajemy nie później niż 15 min. po przygotowaniu, na porcjowym talerzyku przybranym cząstkami pomidora i zieleniny.

 

Jedyna wada: błyskawicznie znikają z talerza.

Grębocka Mirosława

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Mądra pochwała, twórcza krytyka

pobierz

Jak nauczyć dziecko dbania o porządek

pobierz

Ziołowa apteczka

pobierz

Zdrowy kręgosłup i stawy

pobierz

Polecane artykuły

Polecamy kancelarię:

Array ( [docId] => 28519 )
Array ( [docId] => 28519 )

Array ( [docId] => 28519 )