Biało-zielona sałatka z brokułów

Kategoria: Sałatki
Autor: Grębocka Mirosława
Data: 29-06-2012 r.

Przyciąga wzrok swoim wyglądem – biało-zielona, bardzo uspakajająca. Bogata w witaminy, prosta i szybka w przygotowaniu. Słonawy smak fety idealnie podkreśli delikatny smak brokułów. Zapach czosnku pobudzi natomiast apetyt. Najlepiej smakuje z gorącymi grzankami z odrobiną masła.

Składniki

40 dag brokułów
20 dag sera feta
150 ml jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
mała czerwona cebula
rzeżucha do dekoracji
pieprz
sól

Wykonanie

Brokuły gotujemy na półtwardo, odcedzamy i hartujemy. Ser feta kroimy w kostkę. Cebulę (najlepiej szalotkę) obieramy i kroimy w piórka. Czosnek rozgniatamy i łączymy z jogurtem. Wszystko delikatnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

Sałatkę możemy również ułożyć warstwowo. W przezroczystym naczyniu będzie ładnie się prezentować.

Grębocka Mirosława

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Mądra pochwała, twórcza krytyka

pobierz

Jak nauczyć dziecko dbania o porządek

pobierz

Ziołowa apteczka

pobierz

Zdrowy kręgosłup i stawy

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [docId] => 28594 )
Array ( [docId] => 28594 )

Array ( [docId] => 28594 )