Sałatka warstwowa z rzodkiewką

Kategoria: Sałatki
Autor: Chrapek Radosław
Data: 05-07-2012 r.

Zbliża się impreza, na którą zostałeś zaproszony. Nie możesz przecież pójść na nią z pustymi rękami. Proponuję, abyś przygotował przepyszną sałatkę warstwową z rzodkiewką. Wszyscy będą nią zachwyceni. Dzięki niej będziesz mógł liczyć na kolejne zaproszenie na imprezę.

Składniki

6 jajek
30 dag żółtego sera
pęczek szczypiorku
1,5 pęczka rzodkiewki (najlepiej czerwona)
słoik majonezu (wystarczy średni, kielecki)
1-1,5 łyżeczki przyprawy do sałatek PRYMAT

Wykonanie

Przygotowujemy naczynie szklane, w którym podamy sałatkę. Na dno naczynia wykładamy jajka ugotowane na twardo i starte na tarce o dużych oczkach. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Następnie na jajka dajemy majonez i później posypujemy wszystko pokrojonym drobno szczypiorek.

Doprawiamy przyprawą do sałatek PRYMAT (1-1,5 łyżeczki) i na górę dajemy starty żółty ser oraz rzodkiewkę (najlepiej, aby była czerwona).

 

Sałatkę podajemy w szklanym naczyniu. Dzięki temu będą widoczne powstałe warstwy. Na pewno goście będą nią zachwyceni.

Chrapek Radosław

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Mądra pochwała, twórcza krytyka

pobierz

Jak nauczyć dziecko dbania o porządek

pobierz

Ziołowa apteczka

pobierz

Zdrowy kręgosłup i stawy

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [docId] => 28595 )
Array ( [docId] => 28595 )