Zupa krem z pokrzywy

Kategoria: Zupy
Autor: Trochimiuk Emilia
Data: 12-06-2012 r.

Aby skorzystać z dobroczynnych właściwości pokrzywy, warto wprowadzić ją do swojego menu. Proponuję delikatną zupę krem z pokrzywy, którą bardzo łatwo przygotować. Idź zatem na spacer i nazbieraj trochę pokrzyw, a potem zabierz się do gotowania.

Składniki

cebula
masło lub olej
pędy młodej pokrzywy
bulion warzywny
sos sojowy
grzanki lub groszek ptysiowy

Wykonanie

Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na tłuszczu (masło, olej), dodaj pokrojone pędy młodej pokrzywy, chwilę podduś i zalej bulionem warzywnym. Następnie zmiksuj, dopraw sosem sojowym.

Podaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Trochimiuk Emilia

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Mądra pochwała, twórcza krytyka

pobierz

Jak nauczyć dziecko dbania o porządek

pobierz

Ziołowa apteczka

pobierz

Zdrowy kręgosłup i stawy

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [docId] => 28670 )
Array ( [docId] => 28670 )