Składniki
marchew
2 cebule
500 g wołowiny
łyżka mąki
4 łyżki oleju
po szklance jasnego piwa i bulionu wołowego
łyżka octu winnego
liść laurowy
kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
ząbek czosnku
po 1/2 łyżeczki suszonego tymianku i mielonej papryki
300 g fasolki szparagowej
sól
pieprz
Wykonanie
Marchew i cebule obieramy i kroimy w kostkę. Mięso płuczemy i również kroimy w kostkę. Na koniec oprószamy mąką. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso. Następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego. Na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa rumienimy cebulę i marchew. Dokładamy do mięsa.
Wlewamy piwo wymieszane z bulionem i octem winnym. Dodajemy pokruszony liść laurowy, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, czosnek, tymianek, paprykę oraz sól i mielony pieprz.