Podatki
Najnowszy e-book:
Jak zakupić usługę od podmiotu powiązanego by nie naruszyć prawa
Kadry
Jak zatrudnić uchodźcę z Ukrainy w jednostce samorządowej?
ZUS i płace
Fundusz socjalny (ZFŚS) i świadczenie urlopowe
Rachunkowość
Sprawdź, kiedy możesz sporządzić uproszczone sprawozdanie
Firma
Jak przygotować dobrej jakości biznesplan w ramach PROW i innych programów
Oświata
Dowóz dzieci do placówek oświatowych – zastosowanie przepisów ustawy pzp dla dyrektorów placówek oświatowych. Realizacja obowiązku. 5 wskazówek postępowania. Zmiany przepisów
BHP
O czym mówić na szkoleniu wstępnym bhp.
Transport
Zmiany w wadze naruszeń
Ochrona zdrowia
Zrównoważony rozwój – jakie działania mogą podjąć placówki medyczne na rzecz środowiska?
Nieruchomości
Czy zbiornik na deszczówkę wymaga zezwolenia?
Zamówienia publiczne
Zamówienia publiczne w czasie pandemii koronawirusa
Sektor publiczny
KORONAWIRUS A RODO – CO SIĘ ZMIENIŁO?
Ochrona środowiska
Dotacje na kwestie odpadowe w 2022 roku
NGO
Zadania publiczne - praktyczne wskazówki, jak korzystać z nowych wzorów ofert i umów
Finanse osobiste
Triki inwestycyjne – najlepsze, sprawdzone, skuteczne
Prawo prywatne
Monitoring w organizacji a ochrona wizerunku – 20 praktycznych rozwiązaniach
Rolnictwo
Jak zatrudnić cudzoziemca do prac sezonowych
Lifestyle
Najnowsze zmiany w prawie łowieckim
Pasztet można przygotować z rożnego rodzaju mięsa. Pasztet z kaczki, to na prawdę coś innego. Smakuje po prostu wspaniale. Można go podawać na tostach, chlebie żytnim lub po prostu jako zimna płyta. Na pewno nie pożałujecie.Składniki: 1 cała kaczka ( nie powinna być za duża ) 20 dag wątróbki drobiowej 1 ...1393 »
Żeberka z niespodzianką. Cóż to takiego ? Są to po prostu żeberka z dodatkiem parówek, papryki i keczupu. Są na prawdę pyszne. Jest to na pewno coś innego niż zwykłe, smażone na patelni żeberka. Na pewno będą wszystkim smakowały.Składniki:60 dag dosyć mięsnych żeberek ( najlepiej, aby były to cztery porcje ...1393 »
Kokiety z farszem mięsnym są przepysznym dodatkiem do domowego barszczu. Kiedy je przygotujesz i zaserwujesz na organizowanej przez ciebie imprezie, to wszyscy uznają cię za wyśmienitego kucharza. Polecam.Składniki:6 jajek 1 ½ szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka lub wody 2 łyżki oleju szczypta soli mielony czarny pieprzFarsz mięsny:1 kg mięsa ...1393 »
Kto nie lubi golonek ? Chyba nie znajdzie się taka osoba. A co dopiero golonka w piwie... Na pewno wszyscy będą wręcz przepadać za tą potrawą, gdy im ją zaserwujesz. Kiedy ja przygotowałem to danie po raz pierwszy, to wszystko zniknęło z talerza w mgnieniu oka.Składniki:4 średniej wielkości golonki 4 ...1393 »
Zabierając się za przygotowanie tego dania, nie może w naszej kuchni zabraknąć majeranku, który idealnie podkreśla smak kaczego mięsa. Malagę – słodkie, gęste wino hiszpańskie możemy natomiast zastąpić każdym innym czerwonym, słodkim. Oczywiście zachęcam do skorzystania z oryginału, który jest sprawcą niepowtarzalnego smaku kaczki. Jako idealny dodatek polecam pieczone jabłka ...1393 »
Lubię eksperymentować w kuchni. Mam jednak kilka smaków z przeszłości, do których lubię wracać. Okazuje się jednak, że nie tylko ja. Ostatnio w kilku restauracjach trafiłam na dania, które kiedyś przygotowywała moja mama. Dzisiaj przepis na jedno z nich – ozorki cielęce w sosie korniszonowym. Do tego oczywiście ziemniaki z ...1393 »
Galbi oznacza "żeberka" i jest to jedno z bardziej lubianych dań Koreańczyków. Można je spotkać w wielu restauracjach jak i na rodzinnych piknikach organizowanych poza miastem. Przygotowując tę potrawę musimy pamiętać o odpowiednim cięciu mięsa. Każdy kawałek mięsa powinien być na wielkość jednego kęsa, aby można było łatwo złapać go ...1393 »
Pora obiadowa, czasu mało i co nam przychodzi wtedy do głowy? Sprawdzony przepis jednodaniowy – maślano-śmietanowy puch puree z kawałkami mięsa. To sprawdzony przepis, który kilka razy ratował mnie z opałów. Kawałki mięsa wymieszane z delikatną masą ziemniaczaną i zapieczone z bułką tartą smakują wybornie.SKŁADNIKI :- ¾ kg łopatki od ...1393 »
Przedstawiam wam przepis na wołowinę smażoną w cieście. Jest to dosyć łatwy przepis.Wołowina podana w ten sposób jest bardzo smaczna. Jej przygotowanie nie zajmie ci zbyt dużo czasu, a rezultat końcowy może być zaskakujący. Tym przepisem możesz zaskoczyć całą twoją rodzinę.Składniki:8 łyżek oleju 4 ząbki czosnku 75 dag zmielonej wołowiny ...1393 »
Lasagne to danie z kuchni włoskiej. Klasyczną lasagne przygotowuje się z mięsem mielonym, ale świetnie też smakuje ze szpinakiem, kurczakiem i brokułami. Oto przepis na lasagne z mielonym mięsem wieprzowym i sosem beszamelowym. Składniki opakowanie makaronu lasagne 1½ kg mielonego mięsa wieprzowego ½ kg pomidorów 2 duże cebule 4 ząbki czosnku ...1393 »
Kurczak z kaparami w sosie cytrynowym to klasyczny, włoski sposób przyrządzania kurczaka. Kwaskowatość cytrynowego sosu i dodatek kaparów świetnie podkreślają łagodny smak drobiowego mięsa. Dla równowagi możesz dodać do sosu szczyptę cukru. Picatta di pollo è servita!Składniki 4 piersi kurczaka sól, pieprz trochę suszonych ziół prowansalskich mąka (do posypania mięsa ...1393 »
Ile pomysłów tyle sposobów na przyrządzenie kurczaka. Sosy egzotyczne, pikantne, grzybowe - każdy z nich ma swoich zwolenników. Wystarczy, że nasze podniebienie wyczuje ten smak i mówimy: „To jest to!”. Dla mnie składnikiem takiego sosu mus być imbir i curry. Imbir – przyprawa o ostrym lekko cytrynowym smaku znakomicie komponuje ...1393 »
Zobacz więcej »
Kontrola emisji hałasu w zakładzie
Chcę otrzymywać informacje drogą elektroniczną i telefoniczną o dodatkowych promocjach, rabatach dotyczących produktów własnych WIP i partnerów WIP. Wiem, że moja zgoda może być wycofana w dowolnym momencie.
2025 © Wiedza i Praktyka Strona używa plików cookies. Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies.
/WiedzaiPraktyka /wip