Śledź pod pierzynką

Data: 23-12-2013 r.

Śledź pod pierzynką jest wspaniałą przekąską na każdą imprezę, ale i nie tylko. Jego przygotowanie nie zajmie ci dużo czasu. Jest bardzo prosty w przygotowaniu. Śledź przykryty pastą z sera twarogowego z jogurtem i przyprawami jest po prostu wyborny.

Składniki:

55 dag filetów ze śledzi
30 dag żółtego sera
150 ml jogurtu naturalnego
15 dag sera białego
100 ml śmietany kremówki
80 g rodzynek
20 dag czerwonej cebuli
30 g zielonego kopru
cukier
mielony biały pieprz

Wykonanie:

Koperek należy dobrze opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i posiekać dosyć drobno. Cebulę kroimy w drobna kostkę, natomiast żółty ser należy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jogurt naturalny ucieramy razem z białym serem i przyprawami na gładką masę.

 

Pokrojone śledzie układamy na dużym półmisku i posypujemy je połową koperku, a następnie cebulką oraz żółtym serem. Wierzch przykrywamy przygotowana wcześniej pastą i posypujemy resztą koperku.

Radosław Chrapek


Zobacz także:

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Mądra pochwała, twórcza krytyka

pobierz

Jak nauczyć dziecko dbania o porządek

pobierz

Ziołowa apteczka

pobierz

Zdrowy kręgosłup i stawy

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [docId] => 33349 )
Array ( [docId] => 33349 )