Sałatka z tuńczykiem

Kategoria: Sałatki
Autor: Chrapek Radosław
Data: 28-09-2012 r.

Sałatka z tuńczykiem idealnie nadaje się na każdą imprezę. Na pewno wszyscy będą się nią zajadać. Jest po prostu wyśmienita. Możesz ją przygotować od razu przed przyjściem gości. Jej przygotowanie nie zajmie ci dużo czasu.

Składniki:

40 dag tuńczyka w oleju
30 dag czerwonej fasoli konserwowej
30 dag kukurydzy konserwowej
2 szklanki ugotowanego ryżu
2 różnokolorowe papryki
1 cebula
50 ml majonezu
50 ml jogurtu naturalnego
50 ml śmietany
szczypta cukru i soli morskiej
koperek do dekoracji

Wykonanie:

Tuńczyka, kukurydzę oraz fasolkę czerwoną należy odsączyć na sicie i wrzucić do miski. Cebulę drobno siekamy, a paprykę po dokładnym umyciu i oczyszczeniu z gniazd nasiennych kroimy w paseczki.

Wszystkie składniki należy połączyć z ugotowanym wcześniej ryżem. Sos przygotowujemy z majonezu, jogurtu, śmietany i szczypty cukru oraz soli. Wszystkie składniki sosu należy dobrze wymieszać. Sałatkę mieszamy razem z sosem i dekorujemy jeszcze posiekanym koperkiem.

Chrapek Radosław

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Mądra pochwała, twórcza krytyka

pobierz

Jak nauczyć dziecko dbania o porządek

pobierz

Ziołowa apteczka

pobierz

Zdrowy kręgosłup i stawy

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [docId] => 36483 )
Array ( [docId] => 36483 )

Array ( [docId] => 36483 )