Surówka z kiwi, białej kapusty i kalarepy

Kategoria: Sałatki
Autor: Grębocka Mirosława
Data: 10-08-2012 r.

Przygotowując tę surówkę pamiętajmy, aby wybrać małe bulwy kalarepki, gdyż duże są twarde i „zdrewniałe”. Młode natomiast są lekko słodkawe o orzechowym posmaku, tym samym świetnie wkomponują się w pozostałe składniki surówki. Aby nie stłumić jednak ich naturalnego smaku, należy bardzo ostrożnie dodawać przyprawy do sosu.

Składniki

12,5 dag białej kapusty
kalarepka
2 marchewki
2 kiwi
15 dag jogurtu
łyżka oliwy
łyżka posiekanej natki pietruszki
sól ziołowa

Wykonanie

Kapustę, kalarepkę i marchewkę oczyszczamy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kiwi obieramy i kroimy w plasterki. Jogurt mieszamy z olejem, posiekaną natką pietruszki i solą ziołową. Przygotowanym sosem polewamy składniki sałatki i mieszamy.

 
Grębocka Mirosława

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Mądra pochwała, twórcza krytyka

pobierz

Jak nauczyć dziecko dbania o porządek

pobierz

Ziołowa apteczka

pobierz

Zdrowy kręgosłup i stawy

pobierz

Polecane artykuły

Polecamy kancelarię:

Array ( [docId] => 28604 )
Array ( [docId] => 28604 )

Array ( [docId] => 28604 )