Biszkoptowe naleśniki z wiśniami

Kategoria: Desery i ciasta
Autor: Grębocka Mirosława
Data: 16-01-2013 r.

Każda doświadczona gospodyni wie, jak ważne jest mieć w schowku kilka słoiczków konfitur wiśniowych. Taki skarb często ułatwia szybkie przygotowanie słodkiej przekąski. Tak więc gospodynie – nie dajcie się zaskoczyć swoim łasuchom.

Składniki

25 dag mąki
2 szklanki mleka 3%
5 jajek
3 łyżeczki cukru
słoiczek konfitur wiśniowych
cukier puder od posypania

Wykonanie

Białka ubijamy na pianę. Następnie dodajemy cukier i ubijamy jeszcze przez chwilę. Mąkę miksujemy z mlekiem i żółtkami. Do ciasta dodajemy pianę i delikatnie mieszamy. Z gotowej masy smażymy naleśniki na złoty kolor. Z tego przepisu będą delikatne, jak sama nazwa mówi: biszkoptowe.

 

Gotowe naleśniki smarujemy konfiturami, składamy i posypujemy cukrem pudrem. Moje łasuchy najchętniej pałaszują je z zimnym mlekiem.


Zobacz także:

Grębocka Mirosława

Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie masz konta? Zarejestruj się »

Zobacz także

Mądra pochwała, twórcza krytyka

pobierz

Jak nauczyć dziecko dbania o porządek

pobierz

Ziołowa apteczka

pobierz

Zdrowy kręgosłup i stawy

pobierz

Polecane artykuły

Array ( [docId] => 28324 )
Array ( [docId] => 28324 )