Składniki
1 kg wątroby cielęcej20 dag gąsek
cebula
ząbek czosnku
10 listków szpinaku
4 łyżki oleju
3 cm świeżego korzenia
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
2 łyżki wody
łyżka wódki
sól, pieprz
Wykonanie
Umytą wątrobę kroimy w podłużne paseczki. Oczyszczone, umyte grzyby kroimy w paski. Mieszamy mąkę ziemniaczaną z imbirem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i łyżką wódki. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 2 łyżki wody. Grzyby wrzucamy na olej, dodajemy posiekaną cebulę oraz wątróbkę. Mieszamy i smażymy aż składniki będą miękkie.
Mieszaninę mąki i przypraw łączymy ze szpinakiem, dodajemy do wątroby i smażymy jeszcze przez 10 minut.