Podatki
Najnowszy e-book:
Jak zakupić usługę od podmiotu powiązanego by nie naruszyć prawa
Kadry
Jak zatrudnić uchodźcę z Ukrainy w jednostce samorządowej?
ZUS i płace
Fundusz socjalny (ZFŚS) i świadczenie urlopowe
Rachunkowość
Sprawdź, kiedy możesz sporządzić uproszczone sprawozdanie
Firma
Jak przygotować dobrej jakości biznesplan w ramach PROW i innych programów
Oświata
Dowóz dzieci do placówek oświatowych – zastosowanie przepisów ustawy pzp dla dyrektorów placówek oświatowych. Realizacja obowiązku. 5 wskazówek postępowania. Zmiany przepisów
BHP
O czym mówić na szkoleniu wstępnym bhp.
Transport
Zmiany w wadze naruszeń
Ochrona zdrowia
Zrównoważony rozwój – jakie działania mogą podjąć placówki medyczne na rzecz środowiska?
Nieruchomości
Czy zbiornik na deszczówkę wymaga zezwolenia?
Zamówienia publiczne
Zamówienia publiczne w czasie pandemii koronawirusa
Sektor publiczny
KORONAWIRUS A RODO – CO SIĘ ZMIENIŁO?
Ochrona środowiska
Dotacje na kwestie odpadowe w 2022 roku
NGO
Zadania publiczne - praktyczne wskazówki, jak korzystać z nowych wzorów ofert i umów
Finanse osobiste
Triki inwestycyjne – najlepsze, sprawdzone, skuteczne
Prawo prywatne
Monitoring w organizacji a ochrona wizerunku – 20 praktycznych rozwiązaniach
Rolnictwo
Jak zatrudnić cudzoziemca do prac sezonowych
Lifestyle
Najnowsze zmiany w prawie łowieckim
Cielęcina prawie w ogóle nie zawiera tkanki tłuszczowej. Jest bardzo delikatna w smaku, zwłaszcza polędwiczki. Tym samym, jeśli chcemy zrobić pyszną potrawkę, warto użyć do niej właśnie tego rodzaju mięsa. Danie to niesamowicie smakuje z kładzionymi domowymi kluseczkami.Składniki 40 dag polędwicy cielęcejmąkapieprzsóloliwa i masło (pół na pół)1/2 łyżeczki mielonej, słodkiej paprykiszklanka ...1393 »
Jest takie powiedzenie: „Przez żołądek do serca”. Jeśli zatem chcemy przypodobać się swojej drugiej połowie, przygotujmy uroczystą kolację z wołowiną w roli głównej. Jestem przekonana, że wołowina z pastą serową bez problemu pokona drogę z żołądka do serca, szczególnie męskiego.Składniki 4 plastry wołowinyduża cebula20 dag żółtego, lekko pikantnego seraoliwa i masło ...1393 »
Zrobienie wspaniałego obiadu naprawdę nie musi być trudne i pracochłonne. Często zapominamy o prostych i smacznych daniach, które chcemy zastąpić wyszukanymi, modnymi potrawami. Spójrzmy przychylnie na podroby, które ostatnio znajdują coraz więcej smakoszy. Szybki i smaczny posiłek można przygotować z wątróbek drobiowych.Składniki 500 g wątróbek z drobiu3 cebule2 łyżki oliwy3 łyżki ...1393 »
Bywają takie okazje, jak na przykład urodziny męża, kiedy chcemy przygotować coś naprawdę extra. Płeć męska z reguły należy do smakoszy konkretów, więc soczysta porcja mięsa i kufel piwa z pieczonymi ziemniakami to coś odpowiedniego na taką okazję. Jako dodatek możemy pokusić się o roszponkę z pomidorkami koktajlowymi i oliwą ...1393 »
Jeśli planujemy spotkanie z przyjaciółmi w sobotnie popołudnie, żeberka wieprzowe w sosie musztardowym będą na tę okazję odpowiednim daniem. By podkreślić ich smak, warto pokusić się o przygotowanie kopytek. Danie podane w takim duecie nasyci gości i pozwoli przedłużyć spotkanie do godzin wieczornych.Składniki 1 kg żeberek2 ząbki czosnku2 łyżki musztardy Sos: marchewka łyżka ...1393 »
Co prawda jest to przysmak wysokokaloryczny, ale od czasu do czasu możemy sobie na niego pozwolić. Ułożone na półmisku plastry aromatycznego boczku przybrane zieleniną i krążkami pomidorów od razu sprawiają, że poczujemy się głodni. Żaden mężczyzna nie przejdzie obok takiego specjału obojętnie.Składniki płat chudego, cienkiego, świeżego boczku (do 50 dag)2 duże ...1393 »
Każdy lubi niespodzianki. Wszelkie dania podawane z nadzieniem budzą ciekawość co jest w środku i jak smakuje. Myślę, że tak samo będzie z przepisem na proponowane przeze mnie kotlety z nadzieniem. Niewiele więcej pracy niż ze zwykłymi kotletami a zawsze to miła odmiana.Składniki 50 gad mielonego mięsa wołowo-wieprzowegoczubata łyżka tartej bułki1/2 ...1393 »
Często słyszę z ust moich bliskich: „Znudziły nam się”. No właśnie – znudziły się pospolite schabowe, kotlety de volaille, kurczak z rożna. W poszukiwaniu nowych smaków znalazłam nowy sposób przyrządzania mięsa – mianowicie w formie świderków. W zaprawie z miodu, imbiru, wina i czosnku – mmmmm… pycha!Składniki 2 duże filety z ...1393 »
Zobacz więcej »
Kontrola emisji hałasu w zakładzie
Chcę otrzymywać informacje drogą elektroniczną i telefoniczną o dodatkowych promocjach, rabatach dotyczących produktów własnych WIP i partnerów WIP. Wiem, że moja zgoda może być wycofana w dowolnym momencie.
2025 © Wiedza i Praktyka Strona używa plików cookies. Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies.
/WiedzaiPraktyka /wip