Podatki
Najnowszy e-book:
Jak zakupić usługę od podmiotu powiązanego by nie naruszyć prawa
Kadry
Jak zatrudnić uchodźcę z Ukrainy w jednostce samorządowej?
ZUS i płace
Fundusz socjalny (ZFŚS) i świadczenie urlopowe
Rachunkowość
Sprawdź, kiedy możesz sporządzić uproszczone sprawozdanie
Firma
Jak przygotować dobrej jakości biznesplan w ramach PROW i innych programów
Oświata
Dowóz dzieci do placówek oświatowych – zastosowanie przepisów ustawy pzp dla dyrektorów placówek oświatowych. Realizacja obowiązku. 5 wskazówek postępowania. Zmiany przepisów
BHP
O czym mówić na szkoleniu wstępnym bhp.
Transport
Zmiany w wadze naruszeń
Ochrona zdrowia
Zrównoważony rozwój – jakie działania mogą podjąć placówki medyczne na rzecz środowiska?
Nieruchomości
Czy zbiornik na deszczówkę wymaga zezwolenia?
Zamówienia publiczne
Zamówienia publiczne w czasie pandemii koronawirusa
Sektor publiczny
KORONAWIRUS A RODO – CO SIĘ ZMIENIŁO?
Ochrona środowiska
Dotacje na kwestie odpadowe w 2022 roku
NGO
Zadania publiczne - praktyczne wskazówki, jak korzystać z nowych wzorów ofert i umów
Finanse osobiste
Triki inwestycyjne – najlepsze, sprawdzone, skuteczne
Prawo prywatne
Monitoring w organizacji a ochrona wizerunku – 20 praktycznych rozwiązaniach
Rolnictwo
Jak zatrudnić cudzoziemca do prac sezonowych
Lifestyle
Najnowsze zmiany w prawie łowieckim
To pomysł na mały, królewski deser. Suszone śliwki w cieście winnym, posypane cynamonem powodują, że każdy chętnie wyciąga widelczyk po więcej. A dodatkowo w środku czeka niespodzianka – zamiast pestki słodki migdał. Trzeba tylko uważać, żeby się nie przejeść. Składniki16 miękkich suszonych śliwek16 migdałów3 łyżki cukrułyżeczka cynamonu2 jajka125 ml białego ...1341 »
W tym przepisie orzechy i rodzynki odgrywają jedną z głównych ról. Jedyne na co trzeba zwrócić uwagę wykorzystując te smakołyki, to data ważności. Należy pamiętać, że świeże orzechy mają wyjątkowy aromat, natomiast użyte po terminie pozostawiają gorzkawy posmak. Rodzynki natomiast przed użyciem trzeba pozbawić ogonków i dokładnie umyć. Tak przygotowane ...1341 »
Sezon ogórkowy kojarzy nam się z miesiącami lipcem i sierpniem. Wtedy robimy z nich najwięcej przetworów. W dzisiejszych czasach jednak ogórki zielone możemy konsumować cały rok. Najlepiej jednak smakują w sezonie. Warto zatem wykorzystać ten czas.Składniki4 średniej wielkości ogórkiszklanka rodzynekszklanka śmietany2 łyżki płynnego miodusok z cytrynysólWykonanie Pokrojone w cienkie talarki ogórki ...1341 »
Jest to danie, w którym królują ziemniaki. Powinny być młode, twarde i smaczne. Kupując je, nigdy jednak nie wiemy jakie są, warto zatem zadbać o dobre źródło. Moja rada – „otulina” w postaci boczku musi być średnio tłusta. Do tego najlepiej pasuje sałatka z pomidorków koktajlowych i sałaty lodowej ze ...1341 »
To danie najlepiej smakuje prosto z patelni. Podane z bagietką lub opiekanymi ziemniakami jest idealne na chłodniejsze dni. Warto pamiętać, że oprócz wartości smakowych brukselka ma do zaoferowania także bogactwo witamin, soli mineralnych i błonnika. Posiada również sporo kwasu foliowego, dlatego polecana jest zwłaszcza kobietom w ciąży i planującym dziecko.Składniki75 ...1341 »
Zupa cebulowa to jedna z moich ulubionych zup. Najbardziej lubię ją jednak w wersji zapiekanej. Tradycyjne grzanki zastępujemy kromkami bagietek. Na każdej z nich układam grubą warstwę startego sera i układam na miseczkach z zupą. Delikatnie wstawiam do piekarnika i czekam aż ser się zarumieni. Zapieczona nie tylko ładnie wygląda ...1341 »
Smakowite przepisy mojego dziadka – to dania na piwie. Prawdą bowiem jest, że piwa używał nie tylko jako napoju, lecz również jako składnika potraw. Ptysie z kremem piwnym serwował nam odkąd pamiętam. Mimo alkoholowego składnika nie obawiał się częstować nimi najmłodszych. Zawartość procentów ulatnia się bowiem pod wpływem ciepła przy ...1341 »
Zapiekanka owocowa to danie, które jest idealnym pomysłem na wykorzystanie bardzo dojrzałych owoców. Gdy zatem przejrzymy zapasy i okaże się, że niektóre z nich tracą ważność, warto przystąpić do działania. Oszczędności nigdy za dużo.Składniki 35 dag półtłustego mielonego twarogupuszka ananasajabłkogruszkabrzoskwinia4 łyżki cukru2 łyżki mąki ziemniaczanejłyżka masła2 jajkaWykonanie Jabłko i gruszkę obieramy, ...1341 »
Rzym czy Paryż to miasta drogie. Nocleg w nich stanowi spory wydatek. Dlatego opcją do rozważenia jest spanie w klasztorze czy domu pielgrzyma. Ceny są niższe, standard dobry, a wrażenia z noclegu na przykład w średniowiecznych murach – jedyne w swoim rodzaju. Noclegi we WłoszechCoraz obszerniejsza jest w słonecznej Italii ...1341 »
Kaszuby – teren Pomorza Gdańskiego, pomiędzy Bałtykiem, Zatoką Gdańską od wschodu oraz Łebą od zachodu, a jego południowy kraniec stanowi granicę Borów Tucholskich. Teren tej krainy historyczno-geograficznej obejmuje zarówno piaszczyste plaże, jak i przepiękne lasy oraz malownicze jeziora. Bogactwo kulturowe Okolicę tę charakteryzuje z jednej strony etniczna i językowa odmienność, a ...1341 »
Podanym na ciepło pasztecikom z fetą towarzyszy wspaniały zapach ziół. A to za sprawą nadzienia, które ma tak wyjątkową moc, że trudno poprzestać na zjedzeniu tylko jednego. Paszteciki można upiec w przeddzień zaplanowanej imprezy. Przechowane w lodowce pod przykryciem zachowają smak a podgrzane przed podaniem uwolnią pobudzający apetyt zapach ziół. ...1341 »
Kartoflanka – tradycyjnie przyprawiona pietruszką i szczypiorkiem, pachnąca wędzonym boczkiem i czosnkiem. Dobry pomysł na obiad w jednym garnku, tym bardziej teraz, kiedy młode ziemniaki smakują najlepiej. Co ważne, zachowuje swój aromat także na drugi dzień. Tym samym wystarczy większy kociołek i można pogodzić przyjemne z pożytecznym – obiad gotowy ...1341 »
Zobacz więcej »
Eelo
Chcę otrzymywać informacje drogą elektroniczną i telefoniczną o dodatkowych promocjach, rabatach dotyczących produktów własnych WIP i partnerów WIP. Wiem, że moja zgoda może być wycofana w dowolnym momencie.
2025 © Wiedza i Praktyka Strona używa plików cookies. Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies.
/WiedzaiPraktyka /wip