Wszystkie artykuły

    Mięsa 30.08.2012
    Wołowina smażona w cieście
    Przedstawiam wam przepis na wołowinę smażoną w cieście. Jest to dosyć łatwy przepis.Wołowina podana w ten sposób jest bardzo smaczna. Jej przygotowanie nie zajmie ci zbyt dużo czasu, a rezultat końcowy może być zaskakujący. Tym przepisem możesz zaskoczyć całą twoją rodzinę.Składniki:8 łyżek oleju 4 ząbki czosnku 75 dag zmielonej wołowiny 2 średnie szalotki 1 średnia cebula ...

    Mięsa 29.08.2012
    Wątróbka cielęca z gąskami
    Czeka Cię przygotowanie uroczystej obiadokolacji? To idealna okazja, by zabłysnąć takim daniem jak wątróbka z grzybami. Delikatny smak gąsek i charakterystyczna przyprawa jaką jest imbir sprawią, że danie będzie smakować wybornie. Zachęcam do użycia świeżo startego korzenia imbiru – tylko dzięki niemu potrwa zyska dodatkową głębię. Składniki1 kg wątroby cielęcej20 dag gąsekcebulaząbek ...

    Mięsa 28.08.2012
    Pierś z kurczaka w aromatycznym sosie
    Pierś kurczaka podana w takim pakiecie jest naprawdę znakomita. Chyba śmietanowy sos powoduje, że ma ona tak niepowtarzalny smak. Jest na prawdę pyszna. Zapieczona w naczyniu żaroodpornym prezentuje się równie wspaniale.Składniki:4 filety z kurczaka 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka sól biały pieprz oliwaSos:½ szklanki soku z jabłek ( najlepiej, aby był świeżo wyciśnięty ) 2 łyżki ...

    Mięsa 27.08.2012
    Kaczka po staropolsku
    Zaprosiłaś swoich znajomych na niedzielny obiad. Zastanawiasz się, co by przygotować, aby wszystkim gościom smakowało i zapamiętali ciebie jako dobrą gospodynię. Dlatego też chcę podzielić się z tobą tym wspaniałym przepisem na kaczkę po staropolsku, która na pewno będzie wszystkim smakowała. Chyba nigdy nie zapomną tego obiadu.Składniki:1 dość duża kaczka ( powinna mieć około ...

    Mięsa 27.08.2012
    Kotlety mielone nadziewane serem
    Kotlety mielone nadziewane serem to na prawdę coś innego. Przygotowując na obiad ciągle to samo, na pewno kiedyś się znudzi. Dlatego przedstawiam wam przepis na te niezwykłe kotlety mielone, które na prawdę zaskoczą twoją rodzinę.Składniki:50 dag mielonego mięsa wieprzowego ( może być też wołowo-wieprzowe ) 1 czubata łyżka bułki tartej ½ szklanki mleka 1 jajko 1 białko 1 cebula ...

    Mięsa 27.08.2012
    Pyszny karczek w miodzie
    Jestem wręcz koneserem karczku w miodzie. Po prostu ma on niepowtarzalny smak przygotowany w ten sposób. Wygląda, jak i smakuje wspaniale. Przygotuj go swoim bliskim, a na pewno będą ciebie wielbić za niego.Składniki:4 plastry karczku ( całość około 40 dag, powinien mieć gdzieś  1 cm grubości ) kilka ząbków czosnku płynny miód ( jeżeli jest twardy, to należy go roztopić ) 2 słoiczki ...

    Mięsa 27.08.2012
    Sznycle ministerskie z kurczaka
    Sznycle ministerskie to niezwykle eleganckie danie, ale i bardzo pyszne.Jest to dosyć prosty przepis. Kiedy przygotujesz takie sznycle na niedzielny obiad, to rodzina może być nimi bardzo zaskoczona. Uznają ciebie za znakomitego kucharza.Składniki:1 niewielki kurczak ( około 1 kg ) sól pieprz 8 ząbków czosnku 2 jajka 2 łyżki mąki 2 czerstwe bułki tłuszcz do smażenia ( najlepiej smalec ...

    Mięsa 15.07.2012
    Karczek pieczony w foli
    Pieczeń tą pierwszy raz przygotowałem na spotkanie rodzinne i na prawdę wszyscy byli nią zaskoczeni. Wcale nie trzeba poświecić dużo czasu, aby przygotować tak pyszny karczek. Po prostu wystarczy zamarynować mięso na całą noc, a następnego dnia upiec. Na pewno wszyscy będą zadowoleni, kiedy przygotujesz ją swoim bliskim.Składniki:karczek (najlepiej kupić karczek w dobrej rzeźni, ...

    Mięsa 08.07.2012
    Lasagne z sosem beszamelowym
    Lasagne to danie z kuchni włoskiej. Klasyczną lasagne przygotowuje się z mięsem mielonym, ale świetnie też smakuje ze szpinakiem, kurczakiem i brokułami. Oto przepis na lasagne z mielonym mięsem wieprzowym i sosem beszamelowym. Składniki opakowanie makaronu lasagne 1½ kg mielonego mięsa wieprzowego ½ kg pomidorów 2 duże cebule 4 ząbki czosnku przyprawa do potraw kucharek pieprz (najlepiej ...

    Mięsa 05.07.2012
    Befsztyk zapiekany z jajkiem
    Kiedyś ludzie bardziej cenili mięsa poddawane dłuższej obróbce cieplnej. Jednak dzisiejsze tempo życia narzuca nam szybsze rozwiązania. Komu po przyjściu z pracy chce się przygotowywać pieczeń wieprzową, którą trzeba zamarynować, później odpowiednio przygotować do pieczenia? Dla tych zapracowanych proponuję przepis na szybkie danie z wołowiny, które jest smaczne i nie tak bardzo ...