Wszystkie artykuły

    Ryby i owoce morza 28.10.2012
    Tatar z łososia z ogórkami i cebulą
    Tatar można przygotować z mięsa wołowego, jak i ryby. Najbardziej jednak lubię tatar z łososia. Podany na chlebie żytnim smakuje po prostu niewiarygodnie. Jest on wręcz banalny w przygotowaniu. Na prawdę polecam. Składniki: 30 dag filetu z łososia 1 cebula 3 ogórki kiszone lub konserwowe 2 łyżki musztardy 1-2 łyżki octu ( może być winny ) 2-3 łyżki oliwy z oliwek Extra Virgin mielony ...

    Sałatki 28.10.2012
    Sałatka z karczochów i pomidorów
    Karczochy jak i pomidory są doskonałym źródłem witamin. Dlatego podając tą sałatkę swojej rodzinie dbasz o ich zdrowie. Jest to na prawdę pyszna sałatka i bardzo prosta w przygotowaniu. Na pewno wszystkim będzie smakowała. Składniki: 18 dag serc karczochów z konserwy 25 dag pomidorów 80 g oliwek czarnych 30 g endywii kędzierzawej 30-45 ml octu cytrynowego 75-90 ml oliwy Extra Virgin ...

    Warzywa 28.10.2012
    Zapiekane pory z boczkiem
    Zapiekane pory z boczkiem to niezwykły rarytas. Kiedy twoja rodzina spróbuje tej potrawy, to będzie nią niezwykle zaskoczona. Dużo osób nie lubi porów, ale w tej postaci na pewno im zasmakują. Nie zastanawiaj się więc, tylko przygotuj to danie twoim bliskim. Składniki: 2 dosyć duże pory 1 kostka rosołowa- warzywna ½ łyżeczki cukru kilka plasterków cienko pokrojonego boczku 2 łyżki ...

    Ryby i owoce morza 28.10.2012
    Śledź pod pierzynką
    Śledź pod pierzynką jest wspaniałą przekąską na każdą imprezę, ale i nie tylko. Jego przygotowanie nie zajmie ci dużo czasu. Jest bardzo prosty w przygotowaniu. Śledź przykryty pastą z sera twarogowego z jogurtem i przyprawami jest po prostu wyborny. Składniki: 55 dag filetów ze śledzi 30 dag żółtego sera 150 ml jogurtu naturalnego 15 dag sera białego 100 ml śmietany kremówki ...

    Mięsa 27.10.2012
    Prosty przepis na wyborny pasztet z kaczki
    Pasztet można przygotować z rożnego rodzaju mięsa. Pasztet z kaczki, to na prawdę coś innego. Smakuje po prostu wspaniale. Można go podawać na tostach, chlebie żytnim lub po prostu jako zimna płyta. Na pewno nie pożałujecie.Składniki: 1 cała kaczka ( nie powinna być za duża ) 20 dag wątróbki drobiowej 1 duża cebula 2 łyżki klarowanego masła 200 ml gęstej śmietany 2 jajka kilka ...

    Ryby i owoce morza 27.10.2012
    Pyszny dorsz po grecku
    Rybę można przygotowywać na wiele sposobów. Możemy ją zapiec w piekarniku, usmażyć na patelni, grillować, jak i udusić w sosie. Chcę się podzielić przepisem na dorsza po grecku. Jest to po prostu dorsz usmażony na patelni podany na sosie greckim z warzyw. Składniki: 60 dag filetów z dorsza 20 g mąki pszennej olej sól do smaku Sos grecki: 23 dag marchewki 8 dag pietruszki 15 dag ...

    Diety 11.10.2012
    Jak dobrać dietę zgodnie ze znakiem zodiaku
    Horoskopy przede wszystkim stanowią dla nas prognozę tego, co nasz czeka w najbliższym tygodniu, miesiącu czy roku w kwestii zdrowia, pracy i miłości. Okazuje się jednak, że to pod jakim znakiem zodiaku się urodziliśmy ma również znaczenie dla naszej codziennej diety. Zobacz, co powinieneś jeść, aby zachować szczupłą sylwetkę i uchronić się przed chorobami. Dieta dla Wodnika, ...

    Diety 11.10.2012
    Dieta przy grypie żołądkowej
    Ostra biegunka i wymioty trwające od jednego do nawet dziewięciu dni, którym towarzyszy gorączka, brak apetytu, bóle brzucha, złe samopoczucie i ogólne osłabienie organizmu mogą świadczyć o grypie żołądkowej. Sprawdź, co możesz jeść przy niebezpiecznej dla zdrowia, a nawet życia, grypie żołądkowej. Odwonienie organizmu to jedno z największych i najbardziej niebezpiecznych zagrożeń ...

    Napoje 11.10.2012
    Jak przygotować dobre wino grzane
    Zimne i długie wieczory, jak i jesienno-zimowa aura sprawiają, że chętnie zaszywamy się w domowych pieleszach z kapciami na nogach, szukając jak największej ilości ciepła. Otuleni kocem spędzamy ten czas przed telewizorem, kominkiem lub w fotelu z książką w ręku. Doskonałym dodatkiem, który rozgrzeje i wzmocni system odpornościowy jest grzane wino. Sprawdź, jak je przygotować. W ...

    Diety 11.10.2012
    Jak przyrządzać makaron, aby nie tuczył
    Powszechnie przekonanie o tym, że makarony są produktami tuczącymi sprawia, że osoby odchudzające się często znacznie ograniczają albo wręcz rezygnują z ich jedzenia. Jednak to nie same makarony powodują odkładanie się tkanki tłuszczowej, ale sposób ich gotowania i dodawane do nich ciężkich i tłustych sosów. Decydując się na przyrządzenie makaronu wybierz produkt pełnoziarnisty, ...