Wszystkie artykuły

    Mięsa 29.08.2012
    Wątróbka cielęca z gąskami
    Czeka Cię przygotowanie uroczystej obiadokolacji? To idealna okazja, by zabłysnąć takim daniem jak wątróbka z grzybami. Delikatny smak gąsek i charakterystyczna przyprawa jaką jest imbir sprawią, że danie będzie smakować wybornie. Zachęcam do użycia świeżo startego korzenia imbiru – tylko dzięki niemu potrwa zyska dodatkową głębię. Składniki1 kg wątroby cielęcej20 dag gąsekcebulaząbek ...

    Diety 28.08.2012
    Jak wygląda dieta dla osób rzucających palenie
    Z badań prowadzonych wśród osób, które zdecydowały się rzucić palenie wynika, że nawet co trzecia osoba zrywająca z nałogiem przybierała na wadze. Odpowiednio zbilansowana i pełnowartościowa dieta oraz aktywność fizyczna pomogą nie tylko w walce ze szkodliwym przyzwyczajeniem, ale uchronią Cię również przed przytyciem.Palenie jak słodycze Z paleniem papierosów jest jak z jedzeniem ...

    Diety 28.08.2012
    Czym są boostery azotowe
    Boosterami azotowymi interesują się obecnie nie tylko kulturyści chcący napompować swoje mięśnie. Preparatami zawierające argininę coraz częściej posiłkują się osoby uprawiające sporty wytrzymałościowe, m.in. sztuki walki, które nie tylko chcą utrzymać beztłuszczową masę mięśniową, ale również podnieść wydolność organizmu. Tlenek azotu w ciele człowieka Liczne badania ...

    Warzywa 28.08.2012
    Paluszki ziemniaczane
    Paluszki ziemniaczane są naprawdę niezwykłym dodatkiem do obiadu, czy na kolację. Ja uwielbiam je podjadać z keczupem.Są pyszne. Myślę, że wam na pewno zasmakują. Trzeba sobie urozmaicać jedzenie, a te paluszki właśnie takie są.Składniki:1 kg ziemniaków 3 jajka 20 dag mąki krupczatki sól majeranek gałka muszkatołowa ( najlepiej świeżo starta ) 2 łyżki bułki tartej smalec lub ...

    Grzyby 28.08.2012
    Roladki z pieczarkami
    Roladki z pieczarkami są chyba najlepszą potrawą na niedzielny obiad. Są na prawdę wspaniałe. Pieczarkowy farsz powoduje, że roladki mają niepowtarzalny smak. Przepis jest dosyć prosty. Na pewno nie pożałujesz, kiedy je przyrządzisz.Składniki:1 kg mięsa wieprzowego beż kości ( najlepiej schabu lub szynki ) 25 dag pieczarek 1 cebula 10 dag tłuszczu 1 łyżka maki krupczatki 1 jajko ...

    Desery i ciasta 28.08.2012
    Wspaniałe racuszki
    Racuszki są na prawdę niezwykłą przekąską. Można je przygotować na śniadanie lub na kolację. Smakują jeszcze lepiej, gdy do ciasta dodamy pokrojone na cząstki jabłka lub borówki. Najlepiej je jeść, gdy są jeszcze ciepłe. Zimne już nie są takie dobre. Polecam.Składniki:2 szklanki mąki ( najlepiej krupczatki ) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka ( należy je dobrze umyć ...

    Desery i ciasta 28.08.2012
    Pyszne ciasto Zebra
    Kiedy upieczesz takie ciasto na jakąś imprezę, to na pewno wszyscy będą nim zaskoczeni. Nie jest ono zbyt bogate, ale za to przepyszne.Można go również udekorować polewą czekoladową albo lukrem cytrynowym. Smakuje równie pysznie.Składniki:5 jajek 2,5 szklanki mąki 2 szklanki cukru 1 szklanka oranżady  pół szklanki oleju sojowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao olejek ...

    Mięsa 28.08.2012
    Pierś z kurczaka w aromatycznym sosie
    Pierś kurczaka podana w takim pakiecie jest naprawdę znakomita. Chyba śmietanowy sos powoduje, że ma ona tak niepowtarzalny smak. Jest na prawdę pyszna. Zapieczona w naczyniu żaroodpornym prezentuje się równie wspaniale.Składniki:4 filety z kurczaka 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka sól biały pieprz oliwaSos:½ szklanki soku z jabłek ( najlepiej, aby był świeżo wyciśnięty ) 2 łyżki ...

    Desery i ciasta 28.08.2012
    Miodownik z orzechami włoskimi
    Przedstawiam wam przepis na wręcz niezwykłe ciasto, Miodownik. Jak sama nazwa mówi, jest to ciasto z dodatkiem miodu, ale nie tylko. W jej wnętrzu możemy znaleźć również orzechy włoskie. Przypomina trochę ciasto piernikowe, ale jest na prawdę wspaniałe.Składniki:mały słoiczek miodu sztucznego 12,5 dag margaryny PALMY 1 ½ szklanki mąki pszennej 5 jajek ( należy je dobrze umyć  ...

    Desery i ciasta 27.08.2012
    Szarlotka dla wymagających
    Jest to nawet prosty przepis na szarlotkę, który nie wymaga zbyt dużego poświęcenia i czasu. Można oczywiście usmażyć swoje jabłka, ale dla leniuchów polecam te w słoiku. Najlepiej smakuje podana na gorąco z dodatkiem bitej śmietany.Składniki:35 dag mąki krupczatki 20 dag masła lub margaryny PALMY 1 cukier waniliowy 1 żółtko 1 duży słoik z gotowymi jabłkami na szarlotkę  ( ...